maanantai 28. kesäkuuta 2010

PS. Have a nice Urlaub!

Viimeinen viikko Saksassa lähti käyntiin. Sen kunniaksi meitä on hellitty jo vaikka kuinka monta päivää hikisellä ja aurinkoisella kelillä. Miten me satuttiinkin tähtäämään lomamme juuri näille päiville? Ollaan palkittu itseämme kymmenen viikon raadannasta shoppailemalla jälleen kerran Augsburgissa, syömällä litroittain jäätelöä, kävelemällä Wörleinin ja keskustan väliä noin tuhat kertaa päivässä ja lorvimalla Ammersee-Starnberger See -akselilla. Suurin panostuksemme oli kahden päivän turistireissu Berliiniin, mikä sekin järjesteltiin kaukonäköisesti edellisenä iltana. Kaikki tarpeellinen tässä lähistöllä alkaa olla jo nähty, ja matkustaminen kauemmas on niin järjettömän kallista, että viimeisen viikon suunnitelmissa siintää enää München puutarhoineen (ja ehkä vielä yksi museo, jos hotsittaa).

Eilen oltiin St. Albanissa rannalla aurinkoa ottamassa. Talviturkkikin lähti siinä Ammerseehen pulahtaessa, ja vesi oli siis vaikka kuinka lämmintä! Rantareissu oli ihan napakymppi, tuli tarpeeseen. Sen päälle katsottiin telkasta Saksa-Englanti -peli, joka räjäytti potin. Tää näiden futisfanitus on jotenkin liikuttavaa, jopa Diessenin keskusta oli täynnä tööttääviä autoja lippuineen ja vuvuzeloineen juhlistamassa voitettua peliä.

Mun pää on ihan tyhjä! Töiden loputtua viikkorytmi on ihan hukassa, enkä mä oikeastaan edes muista, mitä kaikkea me ollaan tehty tässä kuluneella viikolla. Siksi tämäkin päivitys jää nyt hivenen torsoksi raportoinnin osalta. Voin tietty heittäytyä sentimentaaliseksi ja kirjoittaa loppuun muutaman läksyn, joita olen täällä Saksan Siperiassa oppinut.

1. Ihmiset ympärillänikin ovat ihmisiä. Haisevia, mokailevia, inhimillisiä ihmisiä. Minulla ei ole mitään paineita tai syytä hävetä.

2. On myös hyviä, avuliaita ja vilpittömiä ihmisiä, joihin kannattaa joskus vain luottaa. Voin ottaa heistä opiksi ja olla itsekin joskus samanlainen.

3. Hyväksy se, että yleensä mikään ei mene niinkuin on suunnitellut, eikä mikään ole ikinä täydellistä. Silti asiat järjestyvät aina jotenkin.

4. Älä pelkää virheiden tekemistä. Virheistä oppii, ja niitä tekee kaikki.

4 kommenttia:

  1. Jeeeee pian jo nähdään ja sitten saat kertoo vielä miljoona juttua hienosta reissusta :D
    t. KELLEEEEE

    VastaaPoista
  2. Moi, vaan moikka,mahtoko olla viimesiä blogeja nämät! Huikeeta on ollut teillä siellä ja ikävää tunnetaan me täällä! Kohta koittaa suuri
    kotiinpaluu hetki, odotamme jo teitä vimmatusti,
    vai raaskitteko sieltä tullakaan, mitä hä ?
    t. Mä

    VastaaPoista
  3. Näinköhän vaan nää
    kauniit hellepäivät
    kuittaa niiden sadepäivien kurjuuden
    ja koko ajasta jää pelkästään plussa-merkkinen
    muisto?

    Lauantaita jo malttamattomana odotellen...
    <3

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa kotiin rakas!

    VastaaPoista